Pressemateriale

Her finder du pressemateriale, der vil hjælpe dig med at dække årets festival, såvel som generel information om MIX COPENHAGEN.

Har du stadig spørgsmål? Så kontakt vores PR gruppe på pr@mixcopenhagen.dk

OM mix copenhagen

MIX CPH blev grundlagt i 1986 og er nu Danmarks ældste årligt tilbagevendende, og endnu aktive filmfestival samt en af verdens ældste LGBTQ+-filmfestivaler. Vi er en frivillig forening drevet af passionerede LGBTQ+-filmelskere, der bruger vores fritid på at gøre MIX CPH til en spektakulær begivenhed, ikke blot for LGBTQ+-miljøet, men også for hele København og langt ud over byens grænser.

Vi bestræber os på at vise film, der udforsker og udfordrer grænserne for mainstream portrættering af køn og seksualitet.

Når du omtaler MIX COPENHAGEN kan du bruge disse følgende navne:
— MIX COPENHAGEN LGBTQ+ Film Festival
— MIX COPENHAGEN
— MIX CPH

Fakta: mix copenhagen 2020

MIX COPENHAGEN 2020 Program

— MIX COPENHAGEN strækker sig over 10 dage - fra fredag 23/10 til og med søndag 1/11.

— Der vises 86 film: 31 spillefilm, 13 dokumentarer og 42 kortfilm.

— MIX er en gruppe bestående af 18 frivillige (aka MIXere) der står for organiseringen af MIX COPENHAGEN 2020. Med hjælp fra 22 festivalfrivillige (aka MIXtivister) som hjælper til under festivalen i MIX Lounge og meget meget mere.

— Der er i alt omkring 10.000 der hvert år deltager i MIX COPENHAGEN.

— MIX CPH startede i 1986 og er blevet Danmarks ældste tilbagevendende og nogensinde aktive filmfestival, hvilket gør den til Nordens førende LGBTQ+ film festival.

— 2020 er MIX COPENHAGENs 35. jubilæumsår, hvilket vil blive fejret med forskellige events, foredrag og tilbageblik på festivalens historie gennem årene.

— I år lancerer MIX COPENHAGEN en ny serie af begivenheder under paraplyen ’MIX Industry Weekend’. Deres mål er at være en ressource for lokalt talent og styrke uafhængig filmproduktion. Med det nye tiltag stræber MIX COPENHAGEN efter at blive et samlingspunkt for branchefolk, hvor lokale filmskabere kan møde internationale fagfolk, der repræsenterer forskellige LGBTQ+-filmorganisationer, -festivaler, -distributører og -producenter.

— MIX CPH har et nyt logo. Download det her.

— I de senere år er der en tendens til, at queer-film får mere mainstream distribution (tænk på ‘Moonlight’, ‘Carol’, ‘Call Me By Your Name’, ‘Rafiki’, ‘Love, Simon’), hvilket gør det sværere for mindre LGBTQ+-festivaler at vise dem, især taget i betragtning af de nedskæringer i finansieringen, MIX CPH oplever år efter år. MIX CPH er glade for at se disse titler blive mere tilgængelige for en bredere målgruppe, men ser også en potentiel fare for straightwashing af LGBTQ+-historierne, som tilbydes til et mainstream publikum. MIX CPH ønsker at se autentiske historier, ægte oplevelser, der tillader ærlig og inkluderende repræsentation, og stræber efter at levere dette kraftfulde MIX i deres programlægning.

Filmprogram 2020

Se vores lineup af film her. Hvis en film har et screener link til rådighed er du meget velkommen til at kontakte os, og så sender vi det til dig.

Highlights

Som hjælp til at navigere vores program, har vi samlet en række visninger, som vi synes, I ikke skal gå glip af!

Black queer cinema

Fra 'Looking for Langston' til 'Moonlight' - Black Queer Cinema har altid velsignet os med klassikere. Da dette års filmudvalg var begrænset, valgte MIX COPENHAGEN at kigge i arkiverne og bringe dig nogle must-see-film derfra.

Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story (Posy Dixon, 2019, UK)
30/10 | 18:45 | 63 min | Cinemateket
Efter filmen vil der være Q&A med instruktøren Posy Dixon.
Læs mere om filmen her

Pariah (Dee Rees, 2011, USA)
31/10 | 21:30 | 86 min | Cinemateket
Læs mere om filmen her

større fokus på nordiske film

Tilbagevendende igen i år er MIX COPENHAGENs ‘Nordic Lights’ kortfilmsprogram, som hvert år sætter fokus på nordisk producerede kortfilm. Nordiske film er i år blevet en større del af festivalen, med temaet NORDIC CINEMA, hvor du kan opleve premierer på spillefilm fra lokale talenter. Her nogle titler fra begge programmer.

Silence and Swords (Malthe Wermuth Saxer, 2020, Danmark)
24/10 | 19:00 | 103 min | Cinemateket
Filmen er en del af NORDIC CINEMA temaet. Efter filmen vil der være Q&A med cast og instruktør.
Læs mere om filmen her

Prelle in My Own Voice (Anita Beikpour, 2020, Danmark)
28/10 | 19:00 | 67 min | Cinemateket
Filmen er en del af NORDIC CINEMA temaet. Efter filmen vil der være Q&A med instruktør Anita Beikpour og Prelle, samt mini-koncert med Prelle.
Læs mere om filmen her

Babydyke (Tone Ottilie, 2019, Denmark)
24/10 | 16:30 | 20 min | Cinemateket
Filmen er en del af 'Nordic Lights' kortfilmsprogrammet. Efter visningen vil der være Q&A med instruktør Tone Ottilie.
Læs mere om filmen her

The Confirmation (Marie Louise Damgaard, 2019, Denmark)
24/10 | 16:30 | 18 min | Cinemateket
Filmen er en del af 'Nordic Lights' kortfilmsprogrammet. Efter visningen vil der være Q&A med instruktør Marie Louise Damgaard.
Læs mere om filmen her

samarbejde med andre filmfestivaller

MIX CPH har i år sammensat et kortfilmsprogram i samarbejde med udvalgte LGBTQ+ filmfestivaler, hvilket har til formål at sætte fokus på queer filmfestivalers betydning samt at støtte deres arbejde. Her blev temaet ’Riot’ valgt og festivalerne blev givet frie tøjler til at fortolke det. Du finder kortfilm indsendt bl.a. af Berlin Lesbian and Non-Binary Filmfest, ShanghhaiPRIDE, Malmö Queer Film Festival og MIX Brazil.

Kortfilmsprogrammet introduceres af Charlie Hedman fra Huset for Køn, Krop og Seksualitet som vil diskutere hvad der sker før og efter optøjer.

Læs mere om kortfilmsprogrammet her

Film der udforder grænserne for seksualitet

I år har MIX COPENHAGEN 'Jumbo', en film som udforsker og udfordrer normerne for seksualitet, på programmet. Den franske film følger Jeanne som bliver forelsket i forlystelsen Jumbo. Visningen i Cinemateket vil blive introduceret af Normstormerne.

Jumbo (Zoé Wittock, 2020, Frankrig, Luxemborg, Belgien)
30/10 | 19:00 | 93 min | Cinemateket
Læs mere om filmen her

EVENTprogram 2020

Her finder du udvalgte events til MIX COPENHAGEN 2020.

en dag for regnbuefamilierne med film og højtoplæsning

Cinematekets Børnebiffen og MIX COPENHAGEN har i år slået pjalterne sammen for at skabe en dag i familiens tegn. Her kan du opleve et kortfilmsprogram med film der i børnehøjde belyser alt fra de første introduktioner til kærlighed til hvad det vil sige at finde sig selv. Efter kortfilmsprogrammet vil der være højtlæsning fra drag queen DiDi Cancerella samt drag king Dallas King.

25/10 | 11:30—12:30 | Cinemateket
Læs mere om EVENTET her

samarbejde med nordisk ministerråd om think piece og besøg af ligestillingsminister

I samarbejde med Nordisk Ministerråd vil der under MIX COPENHAGEN være en paneldebat om Nordisk repræsentation af LGBTI+ ungdom i medierne. Denne er første af i alt syv arrangementer der ud over Danmark, finder sted i Finland, Norge, Sverige, Island, Grønland, Færøerne og Åland. Pointer og anbefalinger fra debatterne samles i et Think Piece, der vil blive inddraget i det nordiske samarbejde for at forbedre vilkårene inden for ligestilling i Danmark og i Norden.
Ligestillingsminister Mogens Jensen vil indlede debatten og i panelet vil der være repræsentanter fra MIX COPENHAGEN, LGBT+ Ungdom Danmark, LGBT Føroyar og Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn.

24/10 | 14:45—16:15 | MIX Lounge (Cinemateket)
Læs mere om EVENTET her

lgbtq+ hos lægen

I forbindelse med lanceringen af hjemmesiden lgbtsundhed.dk afholder MIX COPENHAGEN i samarbejde med LGBT+ Danmark en dag med fokus på mødet med sundhedssystemet. Et panel af eksperter i sundhed og LGBTQ+ vil tale om, hvordan vi gør det tryggere for LGBTQ+-personer at gå til lægen, og under en pop-up konsultation kan du stille spørgsmål og blive klogere på dine rettigheder og muligheder som LGBTQ+-person, når du søger læge.

27/10 | 17:00—18:30 | MIX Lounge (Cinemateket)
Læs mere om EVENTET her

en samtale om københavn for 35 år siden

Dette år er en del af MIX CPHs fokus at fejre og fortælle LGBTQ+-historie, og er derfor begejstrede over at kunne præsentere et samarbejde med Tobias Wung-Sung fra LGBT+ Biblioteket. I fællesskab vil de moderere en paneldiskussion bestående af nogle af Danmarks bedste historikere på området om hvordan det var at leve i København fra for 35 år siden og frem mod i dag.

28/10 | 17:00—18:15 | MIX Lounge (Cinemateket)
Læs mere om EVENTET her

INDUSTRYprogram 2020

Her finder du udvalgte Industry events til MIX COPENHAGEN 2020.

pitching konkurrence

MIX COPENHAGEN's lancerer 'Queering the Pitch', en kortfilms-pitchingkonkurrence i samarbejde med Odense Filmværksted, og opfordrer dermed alle unge filmskabere til at skabe den queer filmkunst, der vil være toneangivende for den næste generations lokale talenter.
Vinderprojektet bliver tildelt en pris i form af et beløb på 20.000 kroner til produktionsomkostninger samt udstyrsleje til en værdi af 50.000 kroner fra Odense Filmværkstedet. Derudover bliver vinderen også garanteret en plads i vores Nordic Lights program, der vil blive vist ved MIX COPENHAGEN 2021.

25/10 | 15:00—16:30 | Empire Bio
Læs mere om Konkurrencen her

hvordan får man sin queer fod indenfor

Det er notorisk svært at slå igennem i filmindustrien. Uden at kende de rigtige mennesker er det svært at få foden indenfor. MIX COPENHAGEN har sammensat et panel bestående bl.a Paulina Lorenz, Mathias Broe, Ester Martin Bergsmark og Andrea Kuhn som vil dele ud af deres egne oplevelser, erfaringer og råd om, hvordan man f.eks. overvinder de indledende forhindringer og skaber kontakter, samt hvilke udfordringer man som LGBTQ+-person kan komme ud for i sit forsøg på at bryde igennem i industrien.

25/10 | 11:00—12:15 | Hotel TwentySeven
Læs mere om EVENTET her

queering online content

Med dette panel ønsker MIX COPENHAGEN at formidle en diskussion om online indhold og hjælpe queer filmskabere med at navigere den nye æra inden for audiovisuel produktion, vi står overfor, som følge af webserier og web-first indholds øgede betydning.
Panelet er en samtale mellem brancheeksperter, såsom instruktører, producere og manuskriptforfattere, der alle har haft succes med at skabe enestående online serier.

24/10 | 14:30—15:30 | Hotel TwentySeven
Læs mere om EVENTET her

MIX CPH Logo

sort MIX CPH logo

Hvid MIX CPH logo