Industry weekend 2020

I år lancerer MIX COPENHAGEN LGBTQ+ Film Festival en ny serie af begivenheder under paraplyen ’MIX Industry Weekend’. Vores mål er at være en ressource for lokalt talent og styrke uafhængig filmproduktion. Som den største og ældste LGBTQ+-filmfestival i Norden stræber MIX COPENHAGEN også efter at blive et samlingspunkt for branchefolk, hvor lokale filmskabere kan møde internationale fagfolk, der repræsenterer forskellige LGBTQ+-filmorganisationer, -festivaler, -distributører og -producenter.

MIX COPENHAGEN har været en begivenhed, som har skabt sammenhold i queer-samfundet i København i de sidste 35 år. En præstation, vi ikke skammer os over at sige, vi er stolte af. Vores hovedfokus har været både at vise København det allerbedste, queer film har at byde på, og også at skabe rum, der imødekommer lokalsamfundets behov. Dette vil forblive vores vigtigste mål.

Vi tror på, at vi kan gøre festivalen stærkere, og dermed mere brugbar for lokalsamfundet og LGBTQ+-filmindustrien, ved at skabe relevante branchebegivenheder, der vil gøre MIX COPENHAGEN til en fremtrædende aktør i queer-filmkredsløbet.

Queering the pitch

MIX COPENHAGEN har altid bestræbt sig på at kunne skabe plads til vores publikum, så I kan opleve den bedste internationale, queer filmkunst. I år har vi sat et nyt mål om ikke bare at bringe queer film til København, men også at skabe flere muligheder for lokale filmskabere. Vi er derfor stolte af at annoncere, at vi i anledning af MIX COPENHAGEN's 35-års jubilæum lancerer en kortfilms-pitchingkonkurrence i samarbejde med Odense Filmværksted.

Vores mål er at opfordre alle unge filmskabere til at skabe den queer filmkunst, der vil være toneangivende for den næste generations lokale talenter. Vi har derfor inviteret alle med en relevant idé eller manuskript til at indsende deres bud. Konkurrencen er åben for fiktion, dokumentarer eller webserier i kortfilmsformat, der behandler relevante LGBTQ+-emner og -temaer.

Vinderprojektet bliver tildelt en pris i form af et beløb på 20.000 kroner til produktionsomkostninger samt udstyrsleje til en værdi af 50.000 kroner fra Odense Filmværkstedet. Derudover bliver vinderen også garanteret en plads i vores Nordic Lights program, der vil blive vist ved MIX COPENHAGEN 2021. Nordic Lights er et kortfilmsprogram, der ikke blot er en favorit blandt vores publikum, men som også bliver vist på flere udenlandske festivaler hvert år. Der er derfor garanteret international eksponering til det vindende projekt.

Konkurrencen forløber i to faser: Første fase er at indsende en skriftlig ansøgning. Alle ansøgninger vil blive taget i betragtning, og i anden fase får de udvalgte mulighed for at pitche deres projekt foran et publikum og en jury bestående af anerkendte branchefolk. Vinderen bliver valgt efter pitchingfasen den 25. oktober.

Pitching Jury

Birgitte Rask
Birgitte Rask er en filmproducer uddannet fra Super16. Birgitte begyndte sin karriere hos Bacon, her fik hun international anerkendelse og vandt priser fra Tribeca til Cannes for film som 'Almost Human' af Jeppe Rønde og 'Period' af Emilie Thalund. Hun arbejder nu som producer hos DR Drama med fokus på talentudvikling og produktion af fiktion for unge voksne. Birgitte har et blødt punkt for historiefortællere, der ønsker at gøre verden til et bedre sted med deres historier.

Mette Bihl

Mette Bihl har en cand.mag. i Medievidenskab og efterfølgende mange års erfaring som producer og tilrettelægger af hovedsageligt dokumentarfilm. I 2009 blev hun ansat som filmkonsulent ved Odense Filmværksted og senere som direktør. Arbejdet har bragt Mette omkring mange festivaler - både som jury og som oplægsholder, ligesom det har givet hende et skarpt øje for den gode visuelle fortælling såvel som mennesket bag den.

Nanna Tabor
Nanna Tabor arbejder som executive producer ved TV2. Hun er ansvarlig for indkøb af fiktion rettet mod unge voksne med et særligt fokus på webserier og distribution. Nanna fører tilsyn med udvikling, produktion og markedsføring af flere serier rettet mod både web og tv. Hun dimitterede som producer fra Den Danske Filmskole i 2017 og har en BA i  Business Administration in Media & Entertainment Mgmt. fra Amsterdam. Før hun tog sine to grader, har Nanna 10 års erhvervserfaring med at arbejde i film- og tv-industrien i produktionsafdelingen på både spillefilm, serier og dokumentarfilm.


Ansøgningsfrist: Fredag 16 Oktober
Endelig udvælgelse: Søndag 18 Oktober
Live pitching: Søndag 25 Oktober 15:00 — 16:30
Submissions og pitches accepteres både på dansk og engelsk.

Events

How to pitch (talk + workshop)

Søndag 27 September · 14:00 — 16:00
Lydens Hus (Gammel Kongevej 11-13, 5)

Vil du gerne arbejde med film, men du ved ikke helt, hvor du skal starte?
I forlængelse af den første MIX-pitching-konkurrence nogensinde ’Queering the Pitch’, faciliterer vi et introducerende event for at give aspirerende filmskabere en chance for at vide lidt mere om konkurrencen samt opfordrer dem til at deltage. Det er ikke nødvendigt at have haft nogen forudgående erfaring for at deltage.

Deltag i en inspirerende talk om mangfoldighed i filmfremstilling af Moussa Mchangama efterfulgt af en introduktion til alt det praktiske ved at pitche et filmprojekt ledt af Rikke Kolding, instruktør af webserien ’Ondt i Røven’ og Patricia Bbaale Bandak instruktøren bag bl.a. dokumentaren ’Villa Villekulla’.

Vi afslutter dagen med en åben brainstorm, hvor du kan stille spørgsmål og få feedback på dit manuskript, pitch eller blot idé til et projekt. Den åbne session faciliteres af Patricia Bbaale Bandak og Rikke Kolding.

TALK
Moussa Mchangama
Forperson i Mino Danmark

WORKSHOP
Rikke Kolding
Instruktør

Patricia Bbaale Bandak
Instruktør

Eventet foregår på engelsk.

Introduktion til cinematografi workshop (workshop)

Lørdag 24 Oktober · 12:30 — 13:45
Online

Introduktion til cinematografi-workshoppen er skræddersyet til at introducere filmskabere med aspirationer til, hvordan lyssætning, kamera- og linseteknologi kan hjælpe dem med at udleve deres kunstneriske idéer.

Målet med workshoppen er at vække en interesse i alle, der elsker filmkunst, og som har lyst til at eksperimentere med at stå bag kameraet. Workshoppen vil blive afholdt af uafhængig filmskaber og fotograf Simona Susnea.

Workshoppen foregår på engelsk, er gratis og vil foregå online.

Queering online content (Panel)

Lørdag 24 Oktober · 14:30 — 15:30
Hotel TwentySeven (Løngangstræde 27)

Med dette panel vil vi formidle en diskussion om online indhold og hjælpe queer filmskabere med at navigere den nye æra inden for audiovisuel produktion, vi står overfor, som følge af webserier og web-first indholds øgede betydning.

Panelet er en samtale mellem brancheeksperter, såsom instruktører, producere og manuskriptforfattere, der alle har haft succes med at skabe enestående online serier. Deltagerne deler ud af deres egne synspunkter og oplevelser om emner, som hvordan man tjener penge på webserier, det særlige ved webindhold kontra screeningindhold og hvordan man skifter mellem disse medier.

DELTAGERE
Clara Mendes
Manuskriptforfatter

Saadat Munir
Instruktør

Søren Green Nielsen
Instruktør

MODERATOR
Ana David
Film Programlægger

Paneldebatten foregår på engelsk.

Hvordan man får sin queer fod indenfor (Panel)

Søndag 25 Oktober · 11:00 — 12:15
Hotel TwentySeven (Løngangstræde 27)

Det er notorisk svært at slå igennem i filmindustrien. Uden at kende de rigtige mennesker er det svært at få foden indenfor. Det er endnu sværere for queer-filmskabere, der skal overkomme yderligere udfordringer i en branche, der stadig stort set er domineret af hetero-cis-mænd.

Med dette panel ønsker vi at give nye filmskabere værktøjer til at håndtere disse situationer.

Paneldeltagerne deler ud af deres egne oplevelser, erfaringer og råd om, hvordan man f.eks. overvinder de indledende forhindringer og skaber kontakter, samt hvilke udfordringer man som LGBTQ+-person kan komme ud for i sit forsøg på at bryde igennem i industrien.

DELTAGERE
Andrea Kuhn
Festival director

Ester Martin Bergsmark
Instruktør

Mathias Broe
Instruktør

Paulina Lorenz
Manuskriptforfatter og producer

Tyler Luke Cunningham
Skuespiller

MODERATOR
Ana David
Film Programlægger

Paneldebatten foregår på engelsk.

Find dit crew! Speed dating (Networking)

Søndag 25 Oktober · 12:45 — 14:15
MIX Lounge

"Hello, is it me you are looking for?"
I MIX vil vi gerne facilitere mulige samarbejder mellem fagfolk inden for filmbranchen med det formål, at I sammen kan lancere eller realisere spændende nye produktioner.
Dette er din mulighed for at møde andre filmfolk til at samarbejde på dit projekt, eller du kan finde et projekt, der leder efter lige præcis dine færdigheder. Er du manuskriptforfatter, instruktør, fotograf, eller arbejder du med lyd eller lys? Det betyder ikke noget - alle færdigheder og arbejdsområder er velkomne.
Arrangementets form minder om speed dating, hvor alle på skift får kort tid at tale med hinanden og skabe nye forbindelser.

Book billet her

Akkreditering

For første gang introducerer MIX CPH i 2020 akkrediteringer til festivalen. Nu kan alle filmindustriens fagfolk samt presse købe en festivalsakkreditering. En akkreditering er påkrævet for at sikre sig adgang til alle brancheevents.

Akkrediteringer giver adgang til:
— Alle visninger under festivalen
— Alle brancheevents

Akkrediteringer koster DKK 500 og er kun tilgængelige for professionelle med relation til filmbranchen.

For at købe en akkreditering til festivalen, skal du udfylde en formular. Du vil, såfremt du opfylder førnævnte kriterier, modtage en bekræftelses-e-mail sammen med et link for at betale for det. Ansøgninger gennemgås løbende.

Fristen for at ansøge om akkreditering er 20/10/2020.

Lokale queer filmskabere

Hvis du er filmskaber, og du er hjemmehørende i Danmark, vil vi gerne høre fra dig. Uanset om du er etableret, eller om du lige har startet karriere, vil vi gerne have, at du er en del af et netværk af lokale queer-filmskabere, der kan dele ressourcer og muligheder med hinanden. Det indebærer også muligheden for at deltage i MIX COPENHAGENs relevante debatter, og foredrag.
Kontakt os på industry@mixcopenhagen.dk.